0165 - 555 166 info@bekaro.nl

Consumptief Krediet

Bent u voornemens om binnenkort een grote aankoop te doen en beschikt u even niet over de financiële middelen? Dan is een consumptief krediet een goede oplossing.

Bekaro biedt deze aan tegen gunstige tarieven en ruime acceptatierichtingen.

We bespreken graag met u welk product het beste bij u past, waarbij uw financiële situatie alsmede het bestedingsdoel een rol spelen.

Een consumptief krediet wordt vaak gebruikt voor de aanschaf van een auto, caravan of motor, voor woningverbetering of simpelweg voor meer financiële ruimte. Denk hierbij ook aan het oversluiten of samenvoegen van lopende kredieten.

Kredietvormen

Persoonlijke lening (PL)

Veruit de meest gesloten productvorm is een persoonlijke lening. Een aflopend krediet zonder onderpand maar met een vaste rente, vaste maandtermijn en vaste looptijd. U kunt geen opnames doen, wel boetevrij extra inlossen.

Belangrijkste kenmerken PL:

• Vaste maandtermijn
• Vaste looptijd
• Vaste rente
• Geen opnamemogelijkheid
• Boetevrij (tussentijds) inlossen mogelijk
• Heel transparant
• Looptijden mogelijk van 1 tot 10 jaar (bij woningverbetering 15 jaar)

Huurkoop / slottermijn financiering

Zeker bij auto’s en motoren maken klanten ook vaak gebruik van de zogenaamde huurkoop financiering. Een aflopend krediet met het aan te schaffen object als onderpand, waarbij u alleen de afschrijving aflost. U kunt er namelijk voor kiezen om een restbedrag in uw financiering op te nemen, waardoor u een lagere maandtermijn heeft. Verder staat ook bij dit product de rente, maandtermijn en looptijd vast.

Belangrijkste kenmerken HK:
• Aan te schaffen object geldt als onderpand
• Vaste maandtermijn
• Vaste looptijd
• Vaste rente
• Geen opnamemogelijkheid
• Heel transparant
• Looptijden mogelijk van 1 tot 6 jaar

Kredietverzekeringen

Overlijdensrisicoverzekering:
Bij het afsluiten van een kredietbeschermer met de dekking “overlijden”, zal het krediet in geval van overlijden worden ingelost door de verzekeraar. Hierdoor zijn nabestaanden financieel geholpen en hebben zij een zorg minder in verdrietige tijden. Een geruststellende gedachte.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering:
Wanneer de verzekerde volgens het UWV arbeidsongeschikt is, volgt de verzekeraar deze beslissing en krijgt de verzekerde een uitkering. Er worden geen aanvullende eisen gesteld.

Werkeloosheidsverzekering:
Ook de dekking bij werkloosheid is ruim. Een uitkering bij werkloosheid begint al vanaf de eerste dag van de werkloosheid. En stopt op het moment dat de WW uitkering van het UWV eindigt. De maximale uitkeringsperiode is 12 maanden.

Wij staan u graag te woord

Mocht het antwoord op uw vraag niet tussen de meest gestelde vragen staan, neemt u dan contact op. 

Wat is een consumptief krediet

Dat is een financiering, bestemd voor privé doeleinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanschaf van een auto of een verbouwing aan uw huis.

Welke lening past het beste bij u?
Dat hangt af van uw wensen en behoeften betreffende de financiering. Na een oriënterend en vrijblijvend (telefonisch) gesprek, kunnen we u daar meteen al een advies in geven.
Welke financieringsvormen zijn er?
Over het algemeen kiest u uit een aflopend krediet (met of zonder onderpand) en een doorlopend krediet. Voor de uitleg van de producten, verwijzen wij u graag naar de website.
Hoeveel kan ik financieren?
Dit hangt af van uw verhouding inkomsten en vaste lasten en eventueel lopende leningen. Daarnaast spelen het BKR alsmede een aantal harde criteria (leeftijd, ervaring, eigen woningen ja/nee, type inkomen e.d.) een rol in de kredietberekening. Na een oriënterend en vrijblijvend (telefonisch) gesprek, kunnen we u daar meteen al een indicatie van geven.
Welke informatie hebben wij nodig voor een vrijblijvende financieringsaanvraag?
Indien er een partner in het spel is, met wie u getrouwd of officieel samenwonend bent, hebben wij van beide personen de volgende gegevens nodig:

Naam, voorletters en geboortedatum
Adres- / contactgegevens
Bankrekeningnummer voor de mogelijke incasso
Burgerlijke staat
Kinderen ja/nee
Inkomensgegevens (beroep, soort dienstverband, salaris)
Woonlasten (koop- / huurwoning of inwonend)
Overige lasten (alimentatie, dubbele woning op naam, lopende leningen)
Kredietwensen (kredietbedrag, gewenste maandtermijn)

Welke risico’s zijn er bij financieren?
Het grootste risico bij financieren is logischerwijs dat u niet meer in staat bent om de maandtermijnen tijdig te betalen. Dan kan bijvoorbeeld komen door het wegvallen van één van de contracten (overlijden), door arbeidsongeschiktheid of werkeloosheid. U kunt hiervoor echter een optionele kredietverzekering afsluiten.
Kost financieren geld?
Ja, zoals de wettelijke slogan geldt “Let op! Geld lenen, kost geld.” kost financieren inderdaad geld. Dit noemen wij kredietvergoeding. De prijs van de financiering wordt simpelweg aangegeven door het rentepercentage. Hoe lager de rente, hoe minder de lening u kost. Daarnaast spelen ook de looptijd en een eventuele slottermijn een rol in de hoogte van de kredietvergoeding. Hoe langer de looptijd, hoe meer kredietvergoeding u betaalt. En ook een slottermijn zorgt voor een hogere kredietvergoeding.
Kan ik extra inlossen op een financiering?
Bij slechts een enkele bank kan dit niet maar bij veruit de meeste banken kan dat. Afhankelijk van het product want bij een doorlopend krediet kan het sowieso altijd. Wanneer een bank geen boetevrije stortingen kent, rekent men achter maximaal 1% van het in te lossen bedrag.
×

Bekaro WhatsApp

× Hoe kunnen wij helpen?